fallback

Нападателят от "Шейново" щял да е в затвора, ако сме имали правораздаване

Владимир Стоянов ще бъде осъден, защото има обществен натиск, твърди ген. Атанас Атанасов от ДСБ

04.07.2017 | 09:35 Автор: Жанета Нейкова

Баща преби лекарка от столичната болница "Шейново", защото не му давала плацентата на току-що роденото му бебе. Извършителят е 37-годишният Владимир Стоянов, който е привлечен като обвиняем за нанасяне на телесна повреда на медицински специалист.

"Този човек се занимава с трафик на хора, употребява наркотици, къде му е мястото?" - попита в "България сутрин" ген. Атанас Атанасов от ДСБ.

Политикът твърдо застана зад позицията, че институциите не работят ефективно и ако държавата е имала нормален механизъм на правораздаване, Стоянов нямаше да бъде в "Шейново", а на друго място. 

"Сигурен съм, че сега всички институции ще се задействат и ще се приложи строгостта на закона, само че се действа избирателно. Когато "ножът опре до кокала" и обществото, лекарите излязат да протестират, тогава ние очакваме справедливост", продължи ген. Атанасов.

Той е уверен, че има достатъчно доказателства срещу нападателя на медицинския специалист, за да може съдът да се произнесе обосновано, но това, както твърди Атанасов, ще се случи, защото има обществен натиск.

Ген. Атанас Атанасов коментира и протестите в Асеновград, които обобщи като "много тежки и комплексни проблеми на обществото".

"Държавата не е имала системна политика в тази насока, за да не се стига до такива ситуации", категоричен е политикът.

Атанасов твърди още, че определени среди, на които не им харесва липсата на ред в страната, стоят зад протеста в Асеновград, но случаят се експлоатира за политически цели, с идеята да бъде отклонено общественото внимание от други важни проблеми.

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback