fallback

Валежите в Западна България спират, градусите пак скачат

От събота ни очакват нови интензивни дъждове, но без градушки

04.07.2017 | 07:30 Автор: Тодор Петров

В следващите два дни валежите в Западна България ще спрат и ще се изтеглят на изток. Отново ни очакват температури от 30-35 градуса. До петък се очаква времето да е хубаво, обяви климатологът Христо Попов в "България сутрин".

Гостът в студиото на Bulgaria ON AIR поясни, че идните събота и неделя се очакват нови валежи, които ще обхванат основно Западна и Северна България. По думите му в следващите дни не се очакват градушки, но в средата на месеца предстои ново нахлуване на студен въздух. 

"Очакваме доста интензивни валежи с вероятност за градушки. Градушка от типа на тази през 2014 г. много трудно може да бъде предизвестена. Такива градушки обикновено се случват в следобедните часове", сподели още климатологът.

Христо Попов добави, че големи температурни амплитуди се очакват отново в края на месеца. Високите стойности ще се наблюдават предимно в най-ниските части на страната. 

"В края на месеца можем да очакваме устойчиво задържане на температурите. Ходете рано на плаж - изпускате жегите, прегравянето на плажа и евентуални следобедни валежи", отбеляза Христо Попов.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback