fallback

Служителите на Агенцията за борба с градушките излязоха на протест

Причината - ниските заплати и лошите условия на труд

03.07.2017 | 10:33 Автор: Мария Аладжова

В разгара на летните гръмотевични бури служителите на ракетните полигони за борба с градушките се вдигнаха на протест. Недоволството им е провокирано от ниското заплащане, както и от лошите условия на труд.

В момента работниците на ракетните полигони взимат заплата в размер на 460 лева бруто, което означава 360 лева чисти пари. 

"Условията на труд са ужасни. Фургоните са 40-годишни - текат, нямат никаква изолация. Материалната база е физически остаряла. Няма подобрения от 20 години", обясниха пред Bulgaria ON AIR служителите.

Преди да започне сезонът те са изпратили протестна декларация с искане съставът да бъде окомплектован, а заплатите вдигнати с 20%. Второто им настояване не е било изпълнено, след като им е било обещано, че увеличението ще стане факт от юли.

По-късно през деня стана ясно, че служителите ще получат еднократен бонус от 500 лв. Това стана ясно от подписано споразумение между земеделското министерство и Агенцията за борба с градушките. В следващите месеци ще се търсят и възможности за повишение на заплатите.

Вижте във видеото какво още разказаха протестиращите.

fallback
Още от България сутрин
fallback