България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

600 деца се включват в безплатни летни лагери

Обучители от читалище "Бъдеще сега" ще образоват и забавляват малчугани от 20 населени места

03.07.2017 | 09:46 Редактор: Тодор Петров
600 деца се включват в безплатни летни лагери

За трета поредна година в 20 населени места в страната през лятото ще се проведат безплатни детски лагери. Тази година в събитието ще се включат около 600 деца, а учениците са на възраст от 6 до 14 години. 

Група обучители от читалище "Бъдеще сега" ще работи с тях, насърчавайки ги да общуват с природата, да опазват околната среда, да се учат на толерантност и здравословно хранене.

"Лагерът е безплатен и ще продължи от понеделник до събота за всяка група. Това е възможност децата да се вдъхновят, да разберат защо е нужно да се учи и наесен да отидат вдъхновени", сподели пред Bulgaria ON AIR Жюстин Томс, която е сред организаторите на инициативата.

Тя добави, че лагерите ще се провеждат в читалища и училища, а за децата е приготвено истинско приключение. Събитието ще продължи почти до края на август. Изготвена е програма за безплатни детски прегледи и успоредна инициатива за млади предприемачи.

Гостът в "България сутрин" добави, че са избрани предимно деца от тютюнопроизводителните райони - села около Силистра, Хасково, Кърджали. 

"В малките населени места децата имат по-голяма нужда от окуражаване. На всички е ясно, че в големите градове и училища задължително се правят такива лагери", каза още Жюстин Томс.