България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стартира летният фестивал "Опера в парка"

Осмото издание на традиционното събитие ще се проведе в градината на Военната академия

30.06.2017 | 11:46 Редактор:
Стартира летният фестивал
Стартира летният фестивал "Опера в парка"

За поредна година Софийската опера и балет организира летния фестивал "Опера в парка", който се провежда в градината на Военната академия. Програмата включва балетите "Дон Кихот" и "Зорба гъркът", както и операта "Пепеляшка". И какво още ще научим от събеседниците на Борислав Петров.  

Осмото издание на традиционното събитие започва тази вечер от 20.00 ч. и се осъществява със съдействието на три големи институции - Столична община, парка на Военна академия "Г. С. Раковски" и Софийската опера и балет. Представлението ще започне с балетите "Петрушка" и "Жар птица" на Игор Стравински, сподели пред Bulgaria ON AIR ръководителят на балета в Софийската опера Сара-Нора Кръстева.

А за най-малката публика организаторите са подготвили и детски спектакли като "Трите прасенца" с музика на Александър Райчев, "Мечо Пух" с музика на Андрей Дреников и др.

"Естественият екстериор на парка на Военната академия засилва посланията, които оперните, балетните и детските представления изпращат на зрителите. Уникалната ландшафтна архитектура, е среда, която орнаментира с естествена акустика програмата на "Опера в парка", така че зрителите да могат да получават по-различно и по-интензивно възприятие на класическите оперни и балетни представления", посочи Сара-Нора Кръстева.