България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Зайди" - фолклорна музика с хаус звучене

DJ Mascota и певицата Поли Хубавенска представиха новото си парче

14.06.2017 | 11:30 Редактор: Тодор Петров

"Зайди" е името на новата песен с фолклорни мотиви на певицата Поли Хубавенска, DJ Mascota и D-Trax. Парчето добива все по-голяма популярност, а вече се радва на интерес и в Лондон, където живее Поли.

"Снимките на видеото продължиха 4 дни. Снимахме в Черепишккия манастир, Белоградчишките скали, Искърското дефиле, пещера "Проходна" и нос Калиакра", сподели в "България сутрин" DJ Mascota.

Той добави, че първоначалната идея е била да насочат парчето към българската аудитория. В момента обаче са пред подписване на договор с румънски музикален лейбъл, след което се очаква песента да бъде слушана в цял свят.

"Румънците имат развити лейбъли, които издават музика и имат контакти в цял свят. Самото разбиране за музика в България е различно. На българските диджеи им трябва много време да наложат своя стил, да пускат това, което харесват и хората да го оценят", каза още DJ Mascota пред Bulgaria ON AIR.

Певицата Поли Хубавенска сподели в Skype връзка от Лондон, че с DJ Mascota и D-Trax се работи лесно, а двамата са работили много по парчето. В момента певицата се подготвят за няколко важни музикални участия, а през юли ще се прибере в България. 

Поли Хубавенска коментира и огромния пожар, който обхвана 27-етажна сграда в Лондон. По думите й всички телевизии събират мнения от очевидци, но все още никой не казва каква е причината за пожара. 

"След всички атаки хората са доста бдителни. Туристите все повече намаляват. Всички хора са притеснени, защото за много кратко време се случиха доста неприятни неща", каза още певицата и призна, че вече е спряла да използва метрото в Лондон.