България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Истории от червения килим в Кан

Журналистът Нина Никол с разказ от първо лице за големия фестивал

08.06.2017 | 10:45 Редактор:
Истории от червения килим в Кан
Истории от червения килим в Кан

"Очаквах тазгодишният юбилеен 70-и фестивал да е доста по-бляскав и зрелищен. Обстановката беше доста депресивна, защото колкото пъти минавахме по улиците, виждахме жандармерия и специални части", сподели за Bulgaria ON AIR журналистът Нина Никол, която се завърна от фестивала в Кан.

По думите й засилените мерки за сигурност са травмирали гостите, актьорите, режисьорите и продуцентите, а по тази причина не са присъствали и толкова много звезди.

"С оператора си говорихме, че Кан е идеално място за терористичен акт и дори се чудихме дали да снимаме финалната вечер", призна Нина Никол в "България сутрин".

"Това е годината на Никол Кидман, която бе представена с 4 филма на фестивала. Тя получи специалната награда на юбилейния фестивал", сподели още журналистът и добави, че Кидман не е отказала автографи и снимки на никого. 

"Звездите там се държат доста земно, няма го това надменно поведение", каза още гостът в студиото на Константина Живова. Нина Никол е успяла да се срещне още с Колин Фарел, Уил Смит, Педро Алмодовар, Антонио Бандерас, Парис Хилтън и други световни звезди. 

Тя разкри още, че мъжете журналисти задължително са били облечени с черни костюми, бели ризи и папийонки. Жените също са били задължение да бъдат в костюми или рокли в комбинация черно и бяло.