fallback

Слаб (2) за срока е равно на двойна доза документация за учителя

Преподаватели, родители и ученици трябвало заедно да вървят в образователния процес

05.06.2017 | 09:46 Автор: Иван Берберов

Учители с петиция – за да напишат Слаб (2) за срока се налага да изготвят двойна документация.

"Мнението ми е, че тази петиция е малко пресилена. Когато се напише Слаб (2), един учител трябва да провокира създаването на комисия, която да застави ученика да започне да учи повече. Трябва да се изготви индивидуален план за ученика. Проблемът с бумащината настъпва, когато учителят не може да работи добре с компютър", посочи Диян Стаматов, директор на столичното 119-о училище пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Според майките Анна Иванова и Ива Екимова, гости в студиото на "България сутрин", системата за оценяване е прекалено стресираща за всички въвлечени в образователния процес. 

"Учебният процес и образователната система трябва да се дигитализират. Недопустимо е в наше време отчитането да не бъде улеснено от компютрите. Системата за оценяване е изключително натоварваща и за децата, и за родители, и за учителите. Оценките не отговарят на реалните критерии, по които сме оценявани ние. Учителите са прекалено толерантни", отбелязаха те. 

И допълниха, че ако едно дете е в риск от завършване на срока с двойка, то родителят трябва да бъде информиран от училището и всички заедно да се опитат да променят ситуацията. 

Вижте още!

 

fallback
Още от България сутрин
fallback