fallback

Промени в закона за движение по пътищата са належащи, смятат експерти

Пред Bulgaria ON AIR те призоваха за превантивни мерки в участъците с концентрация на ПТП-та

05.06.2017 | 08:19 Автор: Василена Василева

"Подкрепям промяната в закона за движение по пътищата, с която се премахва знакът, предупреждаващ за мобилна камера на пътя, защото е време хората да свикнат, че правилата трябва да се спазват". Това заяви в студиото на "България сутрин" Йонко Иванов, председател на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка.

Да се обърне внимание на това кои са недействащите закони за движение по пътищата и да се вземат превантивни мерки в участъците с концентрация на ПТП, призова от своя страна председателят на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов. 

"България е с опасни пътища и е необходимо да има нова държавна политика. Организацията на движението, изграждането на мантинели, пътната маркиривка са малки, но съществени неща, които обаче останаха на заден план. От години едни и същи хора пишат закони, които не се спазват и продължаваме да гледаме следствията като не търсим причината за ожесточената война по пътищата", коментира още той.

Пред Bulgaria ON AIR Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи подкрепи тезата, че премахването на предупредителните знаци за камери са добро решение като опроверга твърденията, че подобни действия са незаконни и ще доведат до безразборно заснемане на гражданите.

"Всичко, което се заснема на обществено място е законно и не нарушава по никакъв начин правата на гражданите", допълни още той.

И тримата обаче не са оптимистично настроени, че плануваното въвеждане на по-строги мерки в закона за движение по пътищата ще стане факт и призоваха народните представители да се вслушат в гласа на експертите.

fallback
Още от България сутрин
fallback