С настъпването на летния сезон е добре да включим в менюто си по-леки и витаминозни храни. Това посъветва в "България сутрин" хранителният консултант Яна Данаилова, която приготви в студиото диетична супа без варене в блендер, демонстрирайки алтернатива на вредните храни.
"Тя е чудесна за топлите дни, когато имаме нужда от по-лека разтоварваща и студена храна. Хубавото при тази супа е, че липсва термичната обработка, която отнема от полезните свойства на храните" обясни нутриционистът.
За приготвяне на ястието Яна Данаилова използва розови домати, левурда (див чесън), авокадо, кашу, малко тахан, хранителна мая, куркума и хималайска сол на вкус. Всички съставки се разбиват с помощта на блендер.
"Храните, използвани за супата са изключително полезни, имат високо съдържание на антиоксиданти, дивият чесън например притежава силно противовъзпалителни стойности и за разлика от обикновения е по-лесен за храносмилане", сподели още гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.
Тя посъветва зрителите да не добавят вода към ястията, които консумират, защото те разреждат стомашните сокове.