България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Националният ни отбор по футбол облече хайдушки униформи

Героите в новия клип от кампанията "Заедно в един ритъм" са неоспорим символ на патриотизъм, непримиримост и борба

01.06.2017 | 10:11 Редактор: Василена Василева
Националният ни отбор по футбол облече хайдушки униформи

Българският национален отбор по футбол подготвя специална изненада както за феновете си, така и за всички българи. Преди година бяха представени новите екипи на отбора, посветени на 140-годишнината от Априлското въстание. 

В дните преди подготовката за предстоящия мач срещу Беларус на 9 юни, футболистите от националния отбор Петър Занев, Георги Миланов, Андрей Гълъбинов, Георги Костадинов и Александър Башлиев облякоха автентични хайдушки униформи и се научиха да боравят с 200 годишни оръжия, за да заснемат вдъхновяващо видео за двубоя с Швеция на 31 август.

Героите в новия клип от кампанията "Заедно в един ритъм" са хайдутите, неоспорим символ на патриотизъм, непримиримост и борба.

"Идеята е по този начин да се направи нещо значимо за обществото. Затова заложихме на българската тематика и националите ни имат възможност да отдадат почит на смелите ни предшественици, както и да покажат, че техният дух е жив и до днес", коментира в студиото на "България сутрин" Боряна Стойчева от БФС.

"Ако тази инициатива успее да мотивира националния ни отбор да се представи по-добре и да донесе победи за страната ни би било чудесно, заяви PR експертът Александър Христов. И допълни пред Bulgaria ON AIR, че ако обаче футболостите ни не играят добре, каквото и да облекат няма да има никакво значение.