fallback

Да направиш отбор за 7 месеца и да се върнеш с медали от Световна купа

Националите ни по спортна аеробика пребориха напрежението и конкуренцията

01.06.2017 | 10:00 Автор: Тодор Петров

Два медала от Световната купа по спортна аеробика донесоха състезалите ни от националния отбор. Те успяха да преборят силната конкуренция и демонстрираха заслужените си медали в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Най-сериозното предизвикателство бе да се преборим психически, за да постигнем този успех", сподели Ивелина Лукаки в "България сутрин".

Ана-Мария Стоилова и Дарина Пашова признаха, че най-трудно е било да се пребори напрежението от присъствието на много силни отбори, които гонят победата.

"Много е трудно да играеш в един ден във всички категории. Участвахме в три категории с моя партньор", отбеляза Ана-Мария Стоилова.

Гостите в студиото на Bulgaria ON AIR споделиха още, че аеробиката не е скъпоплатен спорт като тениса и футбола, но е скъп сам по себе си. "Скъпи са триката и маратонките. Подът, на който тренираме, също е много скъп", споделиха те.

Подготвят се като отбор за краткото време от 7 месеца, а преди това никога не са тренирали заедно. По думите им вече има сериозен брой родни клубове, които се състезават на местна почва и в чужбина, опитвайки да популяризират спорта. 

"Натоварването при момчетата е от гледна точка на поддръжки, но в груповите съчетания всички правят едно и също покриват много", отбеляза състезателят Тихомир Баротев.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback