България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Агенцията по вписвания е център на нездрави интереси, смята Христо Иванов

Определени хора искат цялата съдебна власт, заяви лидерът на "Да, България" пред Bulgaria ON AIR

31.05.2017 | 09:32 Редактор: Иван Берберов
Агенцията по вписвания е център на нездрави интереси, смята Христо Иванов

Агенцията по вписванията е център на много нездрави интереси. За съжаление досега те не бяха интерес на активно разследване. Това, че е има арестуван съдия, не означава, че нещо нередно се е случвало в цялата агенция. Определени хора искат да вземат цялата съдебна власт.

Това каза бившият правосъден министър и настоящ лидер на "Да, България" Христо Иванов в студиото на "България сутрин".

Магистратите в момента могат да гласуват по два начина – на хартиен носител и през интернет. Според Иванов софтуерът, който се използва за гласуването, нарочно е поръчан от ВСС, за да може да се манипулира. 

По отношение на освобождаването на Елена Маркова от длъжността ѝ на директор на Агенцията по вписванията, гостът на Bulgaria ON AIR посочи, че когато се отстрани един човек от позиция, която е заемал едва няколко дни, няма как да не се създаде напрежение.

Христо Иванов коментира и референдума, иницииран от Слави Трифонов. Припомняме, че Върховният административен съд не призна за валидно общественото допитване на шоумена.

"Ще трябва да се научим, че налагането на закона от съда е нормално. Референдумът не решава нищо. В момента ГЕРБ са предложили законопроект, който ще направи референдума валиден, а това ще ни върне във времето на Тодор Живков", обясни Христо Иванов.