България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Културата на младите се определяла от примера на родителите

Ходете на театър, слушайте музика, пожелаха Нежка Робева и актьорът Пламен Манасиев пред Bulgaria ON AIR

24.05.2017 | 10:18 Редактор: Иван Берберов
Културата на младите се определяла от примера на родителите

Трябва да знаем какво България е дала на Европа. Трябва да отбележим колко е важно да имаш собствена писменост. 24-и май е един от най-прекрасните празници. За съжаление някой неща се променят с времето.

Това отбелязаха Нежка Робева и актьорът Пламен Манасиев в изнесеното студиото на "България сутрин".

"Колкото е по-невеж човек, толкова по-голямо му е самочувствието. Невежеството може да роди само самочувствие. В социалните мрежи е пълно с такива хора", това каза Робева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея културата на подрастващите най-силно се влияе от личния пример, който родителите им дават. 

"Културата не е нещо, което може да си поръчаме и да глътнем. По мое време казвахме "тъпи спортисти", аз се постарах да не бъда такава. Всички ние, които даваме пример на младите, определяме тяхната култура", обясни тя.

Актьорът Пламен Манасиев добави оптимизъм към разговора. За него потребността от изкуството се възстановява.

"Има нещо много оптимистично - хората отново влязоха в театралните салони. От 5-6 години салоните на Театър "София" са пълни. Направихме няколко детски представления и бяха с пълна посещаемост. Точно те създават културата младите да имат потребност от театъра, от изкуството", сподели той.

И за финал гостите отправиха една препоръка към всички хора: Четете, ходете на театър, слушайте много музика иначе няма как да запазите културата си!

Вижте още!