България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Веселин Портарски - един успял български писател в Германия

Пред Bulgaria ON AIR той сподели, че е получил по-голяма подкрепа от българската общност в Берлин, отколкото от хората в България

18.05.2017 | 14:46 Редактор:
Веселин Портарски - един успял български писател в Германия
Веселин Портарски - един успял български писател в Германия

Веселин Портарски е един български автор, който пише на немски език, живее от повече от 20 години в Германия и има зад гърба си десетки публикувани разкази, издаден сборник, редица авторски четения, публикации на различни антологии и списания. Последната новост при него е, че е включен в антология на издателство, съдържаща разкази на автори като Антон Чехов и Паулу Коелю. 

В пряко включване за "България сутрин" от Берлин, Портарски разказа повече за успеха си, като се чувства радостен, че такава врата се е отворила за него.

"За всеки автор е ласкателство да присъства в антология сред такива имена, още повече защото преди гледах на литературата като фобия, понеже съм учил икономика", сподели писателят.

Запитан как са реагирали българите на постижението му, Портарски отговори, че българската общност в Берлин е откликнала много повече на успеха му, отколкото хората в България.

"Писах на няколко издателски къщи у нас, те дори не ми отговориха", коментира с усмивка писателят пред Bulgaria ON AIR.

Повече за Веселин Портарски вижте: