България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сензацията на българската поезия с нова книга

Ралица Генчева представи "Има ли по-рано от сега?" пред Bulgaria ON AIR

17.05.2017 | 10:23 Редактор: Тодор Петров
Сензацията на българската поезия с нова книга

"Има ли по-рано от сега?" е новата книга на определяната като сензация в българската поезия Ралица Генчева. Официалното й представяне ще се състои на 19 май в столичен клуб, където ще има и литературно четене.

Това е втора книга за младата поетеса, а в "България сутрин" тя призна, че я чувства много по-лична от първата.

"Това е книга за всички уроци, които начуих покрай трудните и хубавите моменти. Тази книга е много по-разкриваща. Тя е повратна точка в живота ми, писах я в много труден период. Писането е много добра възможност човек да канализира негативните емоции в нещо хубаво", сподели поетесата пред Bulgaria ON AIR.

Ралица Генчева е убедена, че стиховете за болка и любов могат да са еднакво красиви. Тя подчерта, че не обича излишните описания, държи всичко да е много концентрирано и цели думите да пронижат читателя с простотата си.

"Критиката не прощава на нито една книга. Често критиците са много остри към млади български автори", отбеляза гостът в студиото на Константина Живова.

Двете неща, които я вдъхновяват най-много са любовта и страхът. "Страхът да обичаш се лекува единствено с любов. Когато намериш тази любов в себе си, ще я видиш и отразена в другите", сподели поетесата.