България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Започва международната седмица на коучинга

Коучът е този, който ни помага сами да начертаем картата на нашия успех

15.05.2017 | 09:36 Редактор:
Започва международната седмица на коучинга
Започва международната седмица на коучинга

От днес, 15 май, започва Международната седмица на коучинга. Традицията започва през 1999г. от Международната Коуч Федерация (ICF), а целта е да се повиши разбирането на широката публика за ползите от работата с професионален коуч и да демонстрира ефекта от коучинг процеса.

В рамките на седмицата у нас ще има 9 събития, а регистрацията за тях е безплатна.

"Когато имаме цел пред себе си, обикновено в съзнанието ни пътят е много ясен. Когато стъпим на пътя, той се оказва криволичещ с много мостове, капани и пресечки встрани и не винаги толкова лесно стигаме до целта си. Коучът е този, който ни помага сами да начертаем картата на нашия успех и да стигнем по най-добрия начин за нас до него", поясни в "България сутрин" директорът на "Професионално развитие" - ICF България, Мария Стайкова.

Клиентът обикновено намира правилния път чрез поставяни пред него отворени въпроси от типа на "Какво можеш да направиш", "Какво може да те спре?", "Как можеш да се пребориш с това?". 

"Всеки, който има желание, може да стане добър коуч, като премине през един процес на сертификационни обучения, на акредитация от международни организации", добави от своя страна коучът за ръководители Владимир Борачев.