fallback

Мажоритарната система е политически компас, смята лидерът на ПП Възраждане

"Всички, които намирам за виновни България да умира в ръцете ни, са настроени против нея", заяви Костадин Костадинов пред Bulgaria ON AIR

15.05.2017 | 09:24 Автор: Жанета Нейкова

Всички, които аз смятам за виновни България да умира в ръцете ни, пред очите ни са настроени против мажоритарната избирателна система. Това означава, че в нея има нещо, което ги плаши. Тази система е политически компас, заяви в студиото на "България сутрин" Костадин Костадинов, лидер на ПП "Възраждане".

Пред Bulgaria ON AIR политикът коментира казуса за националното гласуване за мажоритарна избирателна система, който непрекъснато предизвиква дебати в медийното и обществено пространство. 

Костадинов не е напълно сигурен дали чистата мажоритарна система е най-подходящата за България, но, по думите му и пропорционалната не е добра за страната ни.

Лидерът на ПП "Възраждане" отбеляза също, че уважава действията на водещия Слави Трифонов пред парламента, който настоява референдумът да бъде признат за задължителен и да се въведе в ход на национално гласуване.

"Всеки гражданин трябва да се научи да отстоява правата си! Трябва да накараме хората, които ни управляват да ни уважават!" - отсече политикът. 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback