България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво е бъдещето на английските културни политики?

Шийла Райт и Пийтър Дженкинсън ще бъдат лектори на професионално ателие в Пловдив, фокусирано върху културния мениджмънт

12.05.2017 | 09:44 Редактор:
Какво е бъдещето на английските културни политики?
Какво е бъдещето на английските културни политики?

Предстои най-голямото културно събите в България за последните 20 години. Пловдив ще бъде културна столица на Европа през 2019 година.

Фондацията се разраства като екип и експертиза. От 2017 година има нов раздел - международни отношения и международна дейност, като се поддържа тясна връзка с другите европейски столици.

Това сподели заместник директорът на "Пловдив-културна столица на Европа" Виктор Янков.

Културата е икономика, тя е въпрос на политики и устойчивост, смятат Шийла Райт и Пийтър Дженкинсън, ръководители на едни от най-големите културни формуми във Великобритания.

На 15 май в Пловдив те ще проведат професионално ателие, което ще бъде фокусирано върху конкретни казуси в сферата на културния мениджмънт и тяхното решаване.

Пред Bulgaria ON AIR Шийла Райт допълни още, че е важно младите хора да  бъдат креативни и се надява обучението, което ще проведат да им бъде от полза за бъдещото развитие в културната сфера.

В допълнение Пийтър Дженкинсън уточни, че всеки един човек, независимо дали той е шофьор, готвач или учен, са заложени културни ценности.

Относно Brexit той сподели, че излизането на Великобритания от Европейския съюз е "катастрофа" и за двете страни, тъй като много голяма част от младите хора са гласували "за" оставането на раферендума.

Вижте подробности във видеото: