България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Cosplay или модерният вариант на карнавалните костюми

Почитателите на това изкуство могат да разгледат експонатите в изложбата "Cosplay – от игла до конец" в Националния етнографски музей

11.05.2017 | 10:27 Редактор: Иван Берберов
Cosplay или модерният вариант на карнавалните костюми

Националният етнографски музей, съвместно с Национален клуб "Накама" и Фондация "Номура", организира изложбата "Cosplay – от игла до конец".

До 10 юни гостите на Националния етнографски музей ще имат възможността да се запознаят с това специално хоби, което набира популярност в цял свят. 

"Често преобличащите се изиграват някаква част от свое любимо аниме, комикс или видеоигра когато се пременят в дрехите и грима на любимите си герои. Това хоби обикновено се практикува от млади хора в гимназиалния етап и студентството", обясни за Bulgaria ON AIR единият от кураторите на събитието Илиана Страхилова. 

Тя допълни, че голяма част от участниците си избират герои, които са с близко до тяхното телосложение, за да могат да се предплатят по-точно.

"Споделяли са ни, че дори минават през различни режими на хранене, за да могат да влязат в кожата на своите любимци", сподели Страхилова.