fallback

"Софийски магьосници" - българският еквивалент на "Хари Потър"

Авторът на романа Мартин Колев и Темз Арабаджиева представиха книгата пред Bulgaria ON AIR

11.05.2017 | 10:12 Автор: Тодор Петров

София не е това, което си мислите. Малцина са онези, които имат достъп до Шестте кьошета и са посветени в тайните на Орлов мост. Безстрашните "Софийски магьосници" на Мартин Колев е книгата, която писателят и блогърът Темз Арабаджиева представиха в "България сутрин".

Официалната премиера на романа ще се състои днес от 18:30 часа в столичния клуб Dada. На представянето ще има фокуси и магически изпълнения на пиано. Мартин Колев и Темз Арабаджиева обещават вълшебна премиера, която е обявена като сборище на магьосници и вещици.

"Хари Потър го няма в книгата, но има персонажи като Хитър Петър. Реших, че е време да се появят и софийски магьосници. Книгата би следвало да се води в жанр градско фентъзи, но в нея има доста хумор и крими", сподели пред Bulgaria ON AIR писателят Мартин Колев

Това е негова трета книга, но първи роман. Книгата вече е приета много добре от познатите му, които са имали възможността да я прочетат.

"Най-характерното за книгата е магията. Беше време София да бъде разкрита като магическо място", посочи Темз Арабаджиева и добави, че романът е таргетиран към по-младата аудитория, но е възможно като "Хари Потър" да се радва на голям интерес сред възрастните.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback