България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гроздан Караджов определи обвиненията по негов адрес като "безвкусни"! "Не се крия!"

"Това е мероприятие, което цели да ме дискредитира", заяви бившият народен представител в студиото на "България сутрин"

10.05.2017 | 09:38 Редактор: Жанета Нейкова
Гроздан Караджов определи обвиненията по негов адрес като

Гроздан Караджов определи обвиненията към него като "мероприятие, което цели да го дискредитира" и го намира за "безвкусно". 

"Всеки ще си направи сам извода, аз не се крия!" - категоричен бе бившият народен представител в студиото на "България сутрин". 

Прокуратурата повдигна обвинение срещу бившия депутат от Реформаторския блок  Гроздан Караджов, свързано с консултантската дейност към един от телекомите в България. Той е обвинен, че е сключил 3 договора, с които, според обвинението, е улеснил главния изпълнителен директор на "Космо България Мобайл" ЕАД да присвои сумата от над 5,5 млн. лева чрез сключването на три фиктивни споразумения.

"Когато вкъщи си поръчате интернет и след 6 месеца съпругът ви каже, че вече нямате нужда от него, вие вдигате телефона и вместо да се обадите на доставчика, звъните на прокурора. Това е случката с мен и така е описана в постановлението на прокуратурата", разказа пред Bulgaria ON AIR Караджов.

По думите му споразуменията, които се посочват в обвинението не само са изпълнени, но са направени от най-добрите специалисти, които бившият народен представител е можел да привлече и наеме.

Караджов твърди, че допреди това никой от властите не го е питал по казуса и първата му среща с органите на реда е била в деня, когато му се връчва обвинението.