fallback

Какво липсва в образователната система, за да задържи учениците в България?

Лекторът на конференцията "Образование и бизнес: 6" Анжела Родел разказа повече за темите утре

09.05.2017 | 10:22 Автор: Жанета Нейкова

"Проблемът в България е, че фантастични деца излизат в чужбина. Системата от университети е отлична, но явно нещо липсва, за да се задържат младите тук", коментира Анжела Родел, преводач, музикант и лектор в шестото издание на конференцията "Образование и бизнес", организирана от националния телевизионен канал Bulgaria ON AIR съвместно с икономическата телевизия Bloomberg TV Bulgaria. Родел е изпълнителен директор на българо-американската комисия Фулбрайт, като самата тя е двукратен стипендиант на програмата.

В студиото на "България сутрин" тя коментира, че учениците у нас са интелигентни, креативни и амбициозни и изпитва съжаление, че те избират да се развиват извън страната.

Организаторите на "Образование и бизнес: 6" обещават нови идеи, добър опит и вдъхновение от известни лектори от цял свят по една от най-важните теми – образованието. Темата на тазгодишното издание е "Отличници". Събитието е утре, 10 май, в София Хотел Балкан, а Bulgaria ON AIR ще го излъчи на живо в ефир от 9,30 сутринта. Освен Анджела Родел, лектори са още посланиците на Индонезия и Хърватия, артистът Стефан Вълдобрев, художникът Димитър Хинков, няколко топ чуждестранни лектори с ценно ноухау. Участниците ще видят още видеопослания от популярни личности, специални експонати, инсталации, пърформанси, а тази година и детското участие е още по-силно. Цялата програма и информация за всички лектори може да се види тук http://edu-business.info.

"На конференцията аз ще говоря за моя личен опит и пътя ми от образование към реализация", продължи Родел.

Тя бе категорична, че науката не се намира само в институциите, а уроци може да се открият навсякъде по света!

За участие в утрешното събитие всеки може да се регистрира безплатно на drizova@bulgariaonair.bg или във Facebook събитието до края на деня.

Конференцията е част от политиката на Bulgaria ON AIR и цялата медийна група Investor Media Group да развива проекти в подкрепа на образованието.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback