България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Антон Кутев от БСП не вярва "Борисов" 3 да раздаде възмездие

"Борисов" 2 имаше много повече възможности, отколкото има сегашният кабинет и не го направи", заяви в "България сутрин" политикът

08.05.2017 | 09:37 Редактор: Жанета Нейкова
Антон Кутев от БСП не вярва

Според Антон Кутев от БСП Бойко Борисов дойде на власт преди 10 години заради идеята, че ще раздаде възмездие. "Аз не знам друг човек, който е имал толкова много власт, колкото имаше той през предишния си мандат, но и тогава не успя да донесе възмездие. Каква е логиката да го направи сега?" - попита политикът в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR Кутев бе категоричен, че не вярва "Борисов" 3 да направи за България повече от "Борисов" 2, тъй като предишният кабинет е имал много повече възможности, отколкото има този сега.

"По време на обсъждането на правителството цитирах едно изказване на Волен Сидеров от парламента отпреди 2 години и половина през ноември, когато се гласува предишният кабинет на Борисов. Тогава той много ясно изрази причините си защо няма да гласува за ГЕРБ, като 5-6 от тях бяха много силни", твърди Кутев. 

Депутатът от БСП продължи, че нито едно от изброените от Сидеров неща наистина не са се случили, което означава, че политикът е бил прав като е казал на управляващите тогава "Не вярвам, че ще изпълните всичко изброено от мен".

"Защо Волен сега е решил, че може да влезе в управлението, за мен е загадка", остави отворен въпроса Антон Кутев.