България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Да бягаш с кауза

За първи път у нас ще се проведе световен маратон, посветен на лекуването на гръбначните травми

05.05.2017 | 10:30 Редактор: Мария Аладжова
Да бягаш с кауза

На 7 май точно в 14 ч. за първи път у нас ще се проведе световният маратон "Крила за живот" (Wings For Life), който набира средства за лечение на гръбначни травми.

В световен мащаб събитието се провежда за четвърта поредна година.

В София стартът ще е в Борисовата градина, но в часа на маратона всеки може да бяга навсякъде, независимо в коя точка от света се намира.

Всеки може да подкрепи каузата като свали мобилното приложение Wings for Life World Run App, с което може да бяга самостоятелно или в отбор.

Повече за състезанието в "България сутрин" разказаха сноубордистката Александра Жекова и Илиян Лазаров, създател на сайта Run BG.

"Аз реших да се включа доброволно в инциативата, тъй като повярвах в нея. Каузата е много хубава, много сериозна, обръща внимание на един много сериозен проблем, тъй като се оказва, че над 250 хиляди хора годишно получавт травми на гръбнака. Оказва се, че тези травми могат да бъдат лекувани и всъщност смелата мечта на фондацията с нестопанска цел е да прави проучвания в тази посока, за да може тези хора да бъдат лекувани в бъдеще", разказа Сани Жекова.

Чуйте още: