България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Рок операта на голямата сцена

Новите лица в рок операта Нострадамус

01.05.2017 | 10:12 Редактор:
Рок операта на голямата сцена
Рок операта на голямата сцена

След бляскава световна премиера на рок операта от Николо Коцев, предстоят две от най-мащабните представления в София и Пловдив. Всички ценители на изкуството ще имат възможността да се насладят на продукцията на 26-ти май в Античния театър в Пловдив и на 27-ми май в зала 1 на НДК в София.

Студийният вариант на "Нострадамус" излиза на диск преди 16 години, с участието на знаменитости като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Дуги Уайт, Йорн Ланде и други рок величия, а световната критика я определя като "крайъгълен камък в жанра".

Сюжетът на рок операта е базиран върху биографията на френския пророк Мишел де Нострадамус, който е предсказал смъртта на крал Анри II, Втората световна война с Хитлер, Френската революция, Наполеон и други.

Световната премиера на рок операта на известния рок музикант и композитор Николо Коцев беше през ноември миналата година на сцената на Държавна опера.

Певицата Нора Караиванова е новото попълнение в "Нострадамус", която ще влезе в ролята на Катерина Медичи, влиятелна и силна жена, изиграваща положителна роля в съдбата на Нострадамус, когото спасява неведнъж. На сцената ще излязат общо около 120 човека, сред които български, турски и шведски артисти и музиканти.

"Посланието, което "Нострадамус" носи е любовта към хората, надявам се публиката да изпита гордост, че тази опера е направена в България", коментира в студиото на "България сутрин" Николо Коцев.

Очаквайте видеото!