fallback

Пролетта е време за леки и витаминозни храни, съветва нутриционист

Хранителният консултант Яна Данаилова показа в студиото на Bulgaria ON AIR как да си направим паста от краставици

25.04.2017 | 07:31 Автор: Тодор Петров

В пролетния сезон е добре да включим в менюто си по-леки и витаминозни храни. Това посъветва в "България сутрин" хранителният консултант Яна Данаилова, която приготви в студиото спагети от краставици и таратор от слънчогледово семе в блендер, демонстрирайки алтернатива на вредните храни.

По думите й показаната рецепта за лек обяд е благоприятен вариант за всички хора, които обичат паста и не могат да се откажат от този вкус. 

"Тестото се заменя с някаква сурова алтернатива. Краставицата е силно хидратираща и детоксикираща, с ниска калорийна стойност", уточни гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Често посягаме към аламинутите, което е неблагоприятно за нашето здраве. В пролетния сезон малко или много страдаме от пролетна умора - апатия, липса на енергия, отпадналост. Пролетта идва с разнообразие от плодове и зеленчуци, от които можем да си набавим липсващите витамини и минерали", обясни нутриционистът Яна Данаилова.

Тя препоръча да използваме нерафинирана сол в готвенето и подчерта, че храненето трябва да ни носи наслада. 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback