fallback

Изгубили сме чувството, че е правилно да протестираме, смятат активни демонстранти

Манол Глишев и Дончо Дудев коментираха темата в студиото на Bulgaria ON AIR

08.02.2017 | 08:04 Автор: Жанета Нейкова

Българите не са изгубили своя дух и гражданската си позиция. По-скоро сме изгубили инерцията, чувството, че е правилно да протестираме, заяви в "България сутрин" Манол Глишев, който е активен участник в протести. Според него у нас на протеста не се гледа само като на нещо извънредно, но и нежелано.

Глишев и обществения активист Дончо Дудев коментираха за Bulgaria ON AIR какво променят протестите и възможно ли е у нас да се случат мащабните демонстрации, които събраха стотици хиляди в Букурещ. 

Дудев не вярва, че у нас ще има протест какъвто се случва в Румъния и върна лентата назад като даде пример с фалита на КТБ. Според него това събитие е било напълно достатъчен повод народът да излезе и да "срине" Народното събрание.

На въпрос какво се промени след най-масовите протести в България от 2013 година, Манол Глишев отговори, че това, което се е случило тогава го наблюдаваме и в момента:

"Вчера партия "Да, България" се оплака, че е била саботирана от администрацията. След това 20 000 души, много от които няма да гласуват за тази партия, са отишли и са се подписали в подкрепа, за да гарантират правото на тази партия да се яви на изборите - не победата, а самото право", коментира Глишев.

Дудев изказа възмущението си от поведението на повечето българи:

"Учудвам се как, когато шофираме сме готови да излезнем от колата и да се сбием с човека отсреща, който е направил нещо, което не ни харесва, а в същото време, когато се гаврят с нас и преносно плюят в лицето ни всеки ден, ние се забърсваме и продължаваме напред без да ни прави впечатление", категоричен е той.  

 

fallback
Още от България сутрин
fallback