България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кукери гонят злото от изпълнителната и законодателната власт

Недоволни граждани протестират срещу липсата на диалог с институциите

26.10.2016 | 09:40 Редактор: Мария Аладжова
Кукери гонят злото от изпълнителната и законодателната власт

Протестно шествие с кукери тръгна днес от Министерския съвет на бул. "Дондуков 1" и ще продължи до Народно събрание. Протестът е организиран от неправителствени организации, а тяхната цел е да бъде заличена липсата на комуникация между хората и институциите.

Шествието е предвождано от кукери от пернишкото село Люлин, които ще направят опит да изплашат и прогонят злото от изпълнителната и законодателната власт.

"Провокира ни, че нищо не се случва, за пореден път излизаме, за да покажем липсата на адекватен диалог с институциите", заявиха протестиращите. "Притеснява ни това, че административната система обслужва сама себе си, тя не обслужва гражданите, не обслужва потребителите на нейната работа".

Това е третият национален протест, свързан с проблема, а организаторите и този път настояват за административни реформи. Една жена сред протестиращите сподели, че от 2011 година се бори за създаването на единна електронна система за нуждите на ТЕЛК. По думите ѝ акцията е имала определен медиен интерес, който обаче е бил използван от партиите за ПР. 

Но това далеч не е единствената причина за недоволството на гражданите. Протестът обхваща в себе си различни казуси на различни хора, които се борят гласът им най-после да бъде чут. 

"Предстои в сферата на уврежданията, новият сезон на програмите "Личен асистент", отпускат се някакви нови часове, което е за замазване на положението. С един и същ бюджет ще се обслужват повече хора. По тази начин за пореден път казваме, че се пилеят пари", алармират протестиращите.

Очаквайте видео