България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Венци Мицов и Десислава Иванчева влизат в надпреварата за "Младост"

Опазването на зелените площи и работата на администрацията с гражданите са сред приоритетите на двамата претенденти за поста на районния кмет

20.10.2016 | 09:42 Редактор: Мария Аладжова
Венци Мицов и Десислава Иванчева влизат в надпреварата за

Битката за районен кмет на "Младост" продължава. Поредните претенденти за поста, които се включиха в надпреварата, са Венци Мицов от ПП Глас Народен и Десислава Иванчева - една от активистите, които месеци наред протестираха срещу застрояването на зелените площи в столичния квартал.

"Политиците ни карат нас гражданите да се ангажираме политически. Изглежда, че те не успяват да защитят нашите позиции", заяви в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Иванчева.

Тя посочи, че по време на гражданското недоволство е имало опити за политизиране на протестите: "Абсолютно отговорно заявявам, че ядрото на Инициативния комитет "За зелен Младост", както и членовете извън това сдружение, сме граждани на квартала и инициативата тръгна още през юли месец, когато пред нашата полянка на 19, 20 и 21 блок осъмнахме със заграждения", поясни Иванчева.

Венци Мицов пък, който се кандидатира за втори път за поста, заяви, че неговата кауза за квартала е да бъде чут гласът на гражданите:

"Най-първото нещо, което ще направя, е да се запозная с администрацията, да назнача заместник-кметове, след това, онова което ще бъде следващото по ред и важност и за което смятам да говоря през цялата кампания, е да направим така, че гражданското общество да има постоянна връзка с районната община".

"Трябва да говорим за това какви са функциите на районния кмет, защото мнозина хора не знаят, а те не са никак много, повечето от тях са неща, които може да ти делигира кметът, но може и да не ти ги делигира, няма постоянни бюджети, трябва да ходиш за всяко нещо и да се молиш на голямата община да ти отпуснато пари", посочи още той.