fallback

Проф. Маразов пред Bulgaria ON AIR: Бокова е права за Ерусалим!

Бившият кандидат-президент прогнозира интересна битка за "Дондуков" 2

19.10.2016 | 09:12 Автор: Луиза Божинова

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е един хуманитарно настроен човек. Прекрасно говори четири езика, има една чудесна дипломатическа подготовка и много голям опит в дипломацията. Тя притежава в отношенията си една невероятна мекота. Това коментира историкът и политик проф. Иван Маразов в предаването "България сутрин".

На въпрос дали държавата ни сбърка с подхода към кандидатурата ни за генерален секретар на ООН, проф. Маразов Бе категоричен: "Абсолютно сбърка."

По отношение на смъртната заплаха към Бокова, след като тя изрази резерви към проекта за резолюция за светите места в Ерусалим, професорът каза, че Бокова е абсолютно права, че Ерусалим не може да има само едно наследство.

"Тя застана зад всички призиви към "Ислямска държава" да не разрушават културните паметници", посочи той в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Що се отнася до политиката в страната, проф. Маразов заяви, че от тази президентска кампания трябва да очакваме, че ще имаме или истински мъж президент, или истинска жена президент.

"Тоест хора, които носят действително послание или са готови да го отстояват. Мисля, че има силни кандидати и в ляво, и в така наречената патриотична сфера, и от страна на ГЕРБ. Предполагам, че ще има една много интересна политическа борба, дано да има дебати", надява се бившият кандидат за президент.

Проф. Иван Маразов сподели пред Bulgaria ON AIR, че не изпитва носталгия по политиката.

Вижте във видеото целия разговор:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback