fallback

Майстор-бижутер: Какво вдъхновява една жена да изработва украшения

Тони Ким има 20-годишен стаж зад гърба си и се е учила да ги прави не къде да е, а в Япония

12.10.2016 | 11:09 Автор: Мария Аладжова

Човек не може се събуди сутрин и да реши да прави бижута. За да ги правиш, трябва да умееш да владееш много техники, тогава вече идват и идеи.

Така описва страстта си към изработването на красивите украшения бижутерът Тони Ким, която гостува в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Ким, която има 20-годишен стаж зад гърба си, работи с естествени камъни, кристали и мъниста, а за труда си обобщава: "Всичко, което създава красота, аз работя с него. Но най-много работя с конци".

Бижутата, които изработва са обемисти, като основен акцент в тях са големите камъни - кехлибар, ахат и други. С годините е спечелила постоянни клиенти, те от своя страна често идват при нея със свои идеи: "Ако на мен ми хареса тяхната идея, реагирам веднага. Хората купуват нещо към нещо. Към обувките, към коланчето... Това е вътрешно състояние, толкова велико нещо е, което можеш да направиш нещо с ръце", разказва тя. 

"Но избягвам да говоря какво влияние имат камъните, защото аз искам моите бижута да се харесват визуално".

Ким е сред бижутерите, които имат звание "майстор" и много се гордее, защото го е получила в Япония. Изработените от нея украшения никога не се дублират.

Вижте:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback