България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бойка Велкова и "Пътят на Афродита" завладяват Народния театър

Моноспектакълът е прекрасно пътуване към вътрешния ни свят, каза актрисата в студиото на Bulgaria ON AIR

15.09.2016 | 09:47 Редактор: Тодор Петров
Бойка Велкова и

На 16 септември моноспектакълът на Бойка Велкова "Пътят на Афродита" ще завладее публиката в Народния театър в София. В него актрисата ще си партнира с Теодосий Спасов. 

Моноспектакълът е с продължителност около час и двадесет минути и от две години се играе в Столичния куклен театър. 

"Вече ще се играе в Народния театър, където му е мястото. Много съм щастлива, че мога да споделя този текст на Исабел Алианде - едно прекрасно пътуване към вътрешния ни свят", разкри актрисата Бойка Велкова в "България сутрин".

Във всяко представление ще участва и по един гост. Утре актрисата ще има удоволствието, както самата тя призна, да бъде на една сцена със своя любим - Теодосий Спасов. Участие в следващото представление ще вземе актьорът Владимир Пенев. 

"Това са хора, които се радват на живота и успяват. Намерили са центъра си и са готови да ни разкажат красиви неща", уточни Бойка Велкова.

Актрисата сподели още, че моноспектакълът е трудна задача, защото си сам на сцената, докато партньорството за нея е нещо неповторимо. 

Запитана за голямата любов актрисата отговори, че "част от интелигентността на човека е да съчетава много неща - не само работата или някаква амбиции".  За нея балансът е безусловната любов във всякаква посока. "Само тогава имаш пълнота и цялостност", обрисува Бойка Велкова в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Тя е на мнение, че театърът е по-сложен от киното, защото нещата всеки път се раждат отново и отново. Киното определи като голямо приключение, където мигът е много важен.

"В киното трябва да кажеш важни неща по специален начин. В театъра трябва да минеш рампата и да докоснеш и последния човек в залата. Харесвам и двете, старая се да давам най-доброто", каза още актрисата.