fallback

Стендъп комедията - начин да разтовариш и отдушник ...

Когато пробваш нещо ново в стендъп комедията, е неизбежно да не се провалиш, коментира Иван Кирков в България сутрин

05.09.2016 | 11:05 Автор: Ирина Георгиева

За много хора стендъп комедията е начин, по който да разтоварят, отдушник, чрез който да се посмеят. Това коментира комедиантът Иван Кирков в България сутрин. Според него стендъп комедията е като театър, но с доста по-социален елемент.

"В The Comedy Club Sofia правим по 20-25 представления на месец и имаме фенове, които идват на 10-15 от тях. Това за мен е супер, но този човек вижда неща, които се повтарят. Ако идваш веднъж месечно е ОК, няма да ти се повтарят. Питам ги: "добре, хора, не ви ли е тъпо, че повтарям", а те отговарят:"тук ни е като отдушник и след работа тотално разтоварваме", обясни той.

По думите на Кирков, когато пробваш нещо ново в стендъп комедията, е неизбежно да не се провалиш.

"Лично аз гледам да не оставя нищо незабелязано, което се случва покрай нас, дори вътре в залата, когато правя стендъп, дори и в ежедневието. Малко съм се отдръпнал от последните събития, но гледаме да сме актуални", добави Кирков.

Табутата за него са свързани с личната му болка, а след това според комедианта идва и въпросът за добрия вкус.

"Хората, които не са идвали и идват за първи път, има 10 - 15%, които им се струва малко по-нецензуриран езикът. Всеки обаче, който е запознат не само със стендъпа, но и със световните тенденции - това е един начин да говорим нещата, както, когато са се случили, защото сега, ако си говорим и обсъждаме нещо - разбира се, че няма да има такъв нецензурен език, но когато се е случило нещо лошо, защото повечето случки са такива, е нормално човек да използва нецензурен език", обясни той.

Очаквайте видео!

fallback
Още от България сутрин
fallback