fallback

Рицарите без броня... днес

Преди държавата се занимаваше сериозно с кино, заяви в България сутрин режисьорът Олег Ковачев

23.08.2016 | 10:12

"Правил съм филми за доста големи българи, обаче Никола Гюзелев е много висока топка. За мен той е признат повече извън България, отколкото тук, защото неговите успехи са по цял свят. Неговият огромен творчески диапазон трябва да бъде показан. Филмът трябва да бъде на ниво, подобно на неговото, а това е много трудно", посочи в България сутрин режисьорът Олег Ковачев.

Той сподели, че филмът е все още план, защото няма финансиране, но се надява скоро да стане реалност. Ковачев каза още, че се очаква продукцията да се снима в Италия, тъй като Гюзелев е прекарал голяма част от живота си на Ботуша. 

"Разполагаме с много голям семеен архив, както тук, така и в Италия. Имаме готовност", посочи режисьорът.

Той каза още, че филмите се правят за различно време, но и финансирането има значение. 

"Понякога много бързо става някой хубав филм, понякога много бавно става един посредствен филм", обясни Ковачев. 

Той заяви, че е хубаво човек да има приятни спомени от детските си години, разказвайте за филмите от неговото минало. Режисьорът подчерта, че по онова време държавата се е занимава сериозно с киното. 

"Не знам защо другите държави успяват да се справят. Навремето се правеха много филми у нас, а от тях 5 ставаха хубави", посочи гостът.

Той разказа за бъдещите ленти, които готви, както и за цензурата в българското кино.

"Хем съм бил в тази среда и пак не съм знаел какво се случва в киното. Година-две правиш филми, идва комисия, хваща се за някоя буква или кадър, и всичко се проваля", сподели гостът.

Правят се филми, но никога няма да се върне времето, когато държавата ги финансираше, заключи режисьорът Олег Ковачев.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback