България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гришо и Цвети могат да победят всеки в Рио, очакваме добро представяне

Олимпиадата ще пострада от допинг скандала, каза за Bulgaria ON AIR Георги Дончев от Българската федерация по тенис

02.08.2016 | 09:49 Редактор: Тодор Петров
Гришо и Цвети могат да победят всеки в Рио, очакваме добро представяне

Лятната олимпиада в Бразилия започва след три дни, а вниманието на целия свят ще бъде насочено върху представянето на най-добрите спортисти. България също има своите надежди за медали и запомнящо се присъствие на игрите. Генералният секретар на Българската федерация по тенис Георги Дончев сподели в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR очакванията си за представянето на най-добрите ни тенисисти - Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

"Григор игра прекрасно в Торонто и очакваме добро представяне от него в Рио де Жанейро. Цвети Пиронкова ни изненада приятно няколко пъти през годината. Защо пък не в Рио да е нейният турнир. И двамата са опитни тенисисти и имат участия на Олимпиада. Да се надяваме, че ще покажат това, на което са способни. Могат да победят всеки", прогнозира Георги Дончев.

Все пак той уточни, че е трудно да се говори за медали, защото има големи имена и всеки отива за да спечели. Турнирът ще бъде изключително силен и при мъжете, и при жените. Ген.-секът на федерацията ни по тенис потвърди за новия треньор на Григор Димитров - венецуелският специалист Дани Валверду, който ще бъде с него в Рио.

Гостът в Сутрешния блок на телевизията коментира и бившата приятелка на Григор, рускинята Мария Шарапова, която бе уличена в употреба на допинг.

"Мария беше първата потърпевша в допинг скандала. Не е ясно от кога влиза в забрана това вещество и колко трае въздействието му. Жалко, че след нейния случай бяха спрени руските лекоатлети и други спортисти. От това ще пострада Олимпиадата, но пък за да бъде чисто състезанието може би това е пътят", каза още Георги Дончев.

От думите му стана ясно още, че в последните 2-3 години се наблюдава тенденция на засилване на интереса към тениса при децата. 

"Програмите на Българска федерация по тенис дават своите резултати. Изпращаме млади състезатели на международни турнири, като федерацията изцяло поема разходите. Даваме им едно добро бъдеще", поясни гостът на телевизията.