България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Над 13 000 нарушения на пътя само за седмица

Хванати са близо 600 шофьори без книжка, най-недисциплинирани са в Пловдив

14.07.2016 | 07:42 Редактор: Тодор Петров
Над 13 000 нарушения на пътя само за седмица

Повече от 13 000 нарушения на пътя са констатирали от "Пътна полиция" в периода 4-10 юли на територията на страната. Най-много нарушения са извършени в Пловдив, а най-дисциплинирани са шофьорите в Ямбол и Смолян.

"Най-честите нарушения са преминаване на забранен сигнал на светофара, разговор по телефона, непоставяне на предпазни колани, превишена скорост, неспазване на предимство. Имаме 593 нарушения за миналта седмица, сврзани с липса на свидетелство за управление на МПС", заяви гл. комисар Иво Кирилов пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че статистиката е нормална за летния сезон, тъй като той е свързан с много пътувания и често използване на автомобилите. По думите му, "доста от гражданите си позволяват да се качват зад волана, въпреки че нямат книжки".

"Съставени са около 7000 фиша и около 4300 акта за различни нарушения. Усилията на "Пътна полиция" са насочени към това да не се допускат тежки ПТП-та. Всички служители работят активно и да не се извършват нарушения на пътя", добави още гл. комисар Кирилов.