fallback

Най- големият футболен клуб идва да търси бг таланти

"Италиански треньори ще обучават малките деца", каза представителят на "Милан джуниър камп" пред Bulgaria ON AIR

01.07.2016 | 10:45

Проектът "Милан камп" се развива от 2011 година. "За първа година той излиза от София и вече месец преди започване на лагера, приключихме записванията", каза представителят на "Милан камп" Иво Рачев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му това е огромен успех на Община Дряново, защото лагерът се провежда именно там. Данни сочат, че 240 деца са проявили интерес и "България доказва, че един такъв проект може да се развива и в по-малки общини", посочи Рачев. 

От ръководството на "Милан" са одобрили условията и базата в Дряново, както и екипът, който се занимава с организацията.

"Трябва да се даде шанс на градовете, които се намират в централна България. Градовете с добър климат и чист въздух, защото детските лагери и детските турнири имат нужда точно от здравословна среда", каза кметът на общината Мирослав Семов. 

По думите му стадионите там са в отлично състояние, но там се усеща и духът на балканджиите."с голяма любов искаме да развиваме детския спорт. Да вложим в бъдещето на България и на нашите деца", допълни той.

Деца от 5 до 17-годишна възраст ще могат да се докоснат до големите треньори и изискванията на великия футбол. "Децата ще получат своите указания за бъдещата си тренировачна и футболна кариера, точно в момента, в който те прохождат", заяви Семов. 

"Ако децата бъдат забелязани от експертите на Милан, те могат да бъдат поканени в школата им в Италия", каза Рачев. "От тези кампове са излезли не малко добри футболисти, които са достигнали до отбори в други първенства. Целта на лагера е да дадеш шанс на нашите момчета и момичета от цяла България", обясни представителят на "Милан камп".

От своя страна кметът заяви, че много от талантливи български деца остават незабелязани. Той посочи, че се надява тези лагери да станат традиция и да се разширят. Според него това е реален шанс добрите български деца да получат своята възможност, не само в чужбина, но и в нашите отбори. "Да усетят атмосферата заедно с италианските треньори и с големия футбол", посочи кметът на Дряново.

Рачев добави, че именно тези проекти популяризират България като държава. 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback