fallback

DIA и Митко Петров с първи дует

Да си независим изпълнител в България е трудно, но не и невъзможно, заявиха младите изпълнители пред Bulgaria ON AIR

27.06.2016 | 11:53 Автор: Луиза Божинова

Двама от най-успешните млади музикални артисти в България Митко Петров и DIA вече са с първи дует. Парчето се казва "#21", а видеоклипът към песента е създаден от режисьора Николай Гарабедян.

"Любовта към музиката ни събра и това, че сме свободни изпълнители. Независими сме и сами правим и продуцираме музиката си. Трудно е, не е лесно, но когато имаш желание, талант, идеи и екип от хора, които подкрепят тези идеи - нещата се получават", заявиха в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR Митко Петров и DIA.

Смятаме, че това е нашият път и ние сме си го избрали, каза изпълнителката.

С всеки следващ проект забелязваме прогрес и интерес на публиката към нас и нашите проекти.  Музиката ми дава такава сила и енергия, че не мога да си представя да правя нещо друго, допълни Митко Петров.

DIA твърди, че се съобразява по-скоро със своя вкус, защото вижда, че той се харесва на публиката, както и това, което прави.

"Аз имам собствени идеи, които стават все по-мащабни. Не е изключено да изпълня някое желание, но предпочитам да правя това, коеот аз искам", казва младата певица.

За парчето "#21" Митко Петров сподели, че го е написал, когато е бил на 21 години (в момента е на 22). "Исках да опиша как се чувствам аз на 21 години в България като човек и като независим артист, как виждам света около мен и как сме заобиколени всеки ден от някакви мрачни картини, които се опитвам да променя. Единствената сила, която ми дава да видя света по един по-добър начин е музиката", каза той в ефир.

"Аз съм пресъздала една любовна картина на по-стар език и с това се включих в тази песен - исках да пресъздам любовта", разкри DIA.

Цялото интервю вижте във видеото:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback