България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Движението около бул. Черни връх се променя

Причината е ремонти по дейността на новата метростанция

23.06.2016 | 08:43
Движението около бул. Черни връх се променя

В рамките на няколко дни се променя движението около бул. Черни връх заради строителството на метрото. Шофьорите, които се движат в участъка, е препоръчително да се заредят с търпение.  Булевардът ще бъде изцяло затворен в участъка на ул. Сребърна и ул. Тодор Каблешков. 

"В момента се полага последният пласт от плътния асфалтов бетон", каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR представителят на "Метрополитен"  Ангел Джоргов.
"Пътят ще бъде затворен между ул. Сребърна и ул. Филип Кутев от бул. Черни връх, като и двете кръстовища на булеварда ще бъдат отворени", обясни той.

От 26 юни, за период от 4 дни, се очаква пак да бъде затворено кръстовището, но ще функционира като Т- образно, споделят от фирмата.

"Накъсали сме ремонта на етапи, за да не бъде затруднено движението", уточни Джоргов.

Относно реорганизацията на градския транспорт, се очаква да бъде преместена спирката пред мол Парадайс. "Това са последните ремонти и се подготвяме на 31 юни метростанцията да бъде отворена", посочи представителят.

Той каза още , че за третата линия на метрото вече са въведени организации мерки. 
"Метрото е сложно съоръжение, в момента се извършват всички видове комплексни изпитания. Метростанция Джеймс Баучер до сега беше крайна спирка, но вече ще е транзитна, това изисква леко преустройство спрямо нея", уточниха от фирмата. По думите на представителя не се очакват грешки или пропадания, а планът върви по срокове.

"Няма да има изненади за шофьорите, защото са взети мерки те да не бъдат затруднени. Въведени са и пешеходни обходи", категоричен е  Джоргов.