България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стратия: Провокациите у нас дебнат отвсякъде

Изпълнителят разказа какво го е провокирало да се завърне на музикалната сцена

20.06.2016 | 12:13 Редактор: Мария Аладжова
Стратия: Провокациите у нас дебнат отвсякъде

Стратия се завръща на музикалната сцена. Изпълнителят разказа какви са неговите разбирания за музикалната индустрия у нас и по света и какво го е накарало се завърне на сцената с новата си песен "Взел - дал":

"Когато имаш порив отвътре и той е естествен, тогава трябва да се случват нещата. Това е продиктувано най-вече от това, че аз съм самопродуциращ се артист, което не е рядка практика в България, и имам свободата да решавам кое, как и кога", сподели той пред Ганиела Ангелова и Симеон Белев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Изпълнителят не крие, че обича да провокира с нещата, които прави: "Такава беше идеята - парчето да е много саркастично като текст. Исках и клипът да нещо смешно и свежо. Никога не съм си мисли, че ще напиша такъв текст. Много са нещата, които могат да те провокират у нас."

Според него вдъхновението може да се намери в многото социални феномени в Българя и психологическите портрети на хората, представляващи тези групи.

По думите на певеца мерилото за това дали един артист е успешен у нас, е броят на участията, които има. Той обаче беше категоричен, че комерсиалното изкуство само привидно е изместило вниманието на хората от другите жанрове. Пример за това били изчерпаните билети за постановки в театрите.

Целият разговор със Стратия - във видеото!