България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нидал Алгафари: Царят за президент! Ще обедини нацията...

Нужна ни е надпартийна президентска кандидатура, коментира медийният експерт в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

17.06.2016 | 09:40 Редактор: Мария Аладжова
Нидал Алгафари: Царят за президент! Ще обедини нацията...

Политическият ПР Нидал Алгафари се обяви "за" потенциална президентска кандидатура на Симеон Сакскобургготски

"Никой не ме е търсил, нито аз съм търсил някого", подчерта той в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Направих за себе си един анализ кои са тези политически фигури, които са на стартова линия и биха могли да бъдат обединители на нацията", започна Алгафари.

"Този човек успява в много трудно време да събере несъбираемото. Това е човек, който успя да докара спокойствие. Не съм го видял да избухне или да се държи просташки. Това е човек, който успя от много негови опоненти да направи близки съратници", добави той.

"На нас ни трябва някой, който може да помогне на нашата църква, която и без това се е разпаднала и се тресе отвсякъде, и да може да я стабилизра. Смятам, че той и от позицията на президент ще може да го направи", продължи екпсертът.

Според него царят е най-подходящият кандидат за президентското място, но само при условие, че не е представен от нито една от политическите сили в България. Той беше категоричен, че държавен глава, издигнат от дадена партия, не може да бъде добър, защото това означава да бъде зависим от партийната централа.

Алгафари предположи, че може да се създаде инициативен комитет, който да издигне кандидатурата на Сакскобургготски. Той обаче беше категоричен, че няма да е човекът, който ще инициира подобен комитет.