България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Строежът на Западната дъга на Околовръстното създава хаос

Най-затруднено от изграждането на Западната дъга е село Мрамор

16.06.2016 | 12:00 Редактор: Ирина Георгиева
Строежът на Западната дъга на Околовръстното създава хаос

Ремонтите са хубаво нещо, но трябва да бъдат добре организирани, защото хората от крайните райони на столицата попадат в един транспортен хаос, коментира репортерът на Bulgaria ON AIR Методи Владимиров в Сутрешния блок. 

Хаос, който идва на първо място от вече изградената Северна скоростна тангента, която остави изолирани редица населени места и на второ място от Западната дъга на Околовръстното, която се изгражда. Тя се намира между квартал "Обеля", Околовръстното шосе и селата Мрамор и Мировяне.

Най-затруднено от изграждането на Западната дъга на Околовръстното шосе е село Мрамор. Хората, които живеят в него буквално са "поставени в омагьосан кръг", за да достигнат до него.

"Преди около две седмици, хората, идващи от "Обеля" трябваше да направят завой и да се озоват в своето населено място. Сега обаче те трябва да извървят дълъг път без указателни табели, тоест сами трябва да се ориентират в обстановката. Пътят минава почти през Скоростната тангента, правят един огромен кръг и след това от село Мировяне, по който се движат и тирове, за да се озоват в Мрамор", обясни Владимиров.

В момента се изгражда и нов път към село "Мрамор".