fallback

Започна ремонтът на улица "Богатица"

Задръстването в района днес е малко повече от обичайното, но това, което се прави е добре за града, подчерта Дончо Барбалов

15.06.2016 | 09:45 Автор: Ирина Георгиева

Ремонтът на улица "Богатица" започна малко преди 8 часа и по изчисления на Общината трябва да приключи през октомври.

Ремонтът започна днес, със строителството на първата от двете шахти на канализацията, коментира зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов за Bulgaria ON AIR.

"След, което има подмяна на канализацията по улица "Богатица" и по част от бул. "Арсеналски". След, което влизат "Топлофикация", които трябва да сменят топлопреносната мрежа. После естествено трябва да се възстанови електрическата мрежа и другата поземна комуникация, така че има изключително много работа за един сравнително тесен участък. Създали сме организация и се надяваме всичко да протече в срок", добави той.

През октомври на повърхността ще имаме една нова пътна настилка, а под нея нова подземна инфраструктура, прогнозира още той. По думите му каналът в този район е в много лошо състояние и е крайно наложително да бъде сменен. "Това е един потенциален риск за района, така че ще бъде сменен с нов", добави той.

"Ремонтът е в различни стойности, защото на практика смяната на топлопреносната мрежа се финансира от "Топлофикация", а ние финансираме възстановяването на пътната настилка, "Софийска вода" финансира смяната на канала и изграждането на шахтите. Не е малка сумата", коментира зам. -кметът Барбалов.

Задръстването в района днес е малко повече от обичайното, но това, което се прави е добре за града, подчерта Барбалов.

fallback
Още от България сутрин
fallback