България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Валери Симеонов: Хора на Митьо Очите ме пребиха

Възможна е широка патриотична коалиция за президентските избори, но не одобрявам поведението на Сидеров, добави той

15.06.2016 | 09:16 Редактор: Ирина Георгиева
Валери Симеонов: Хора на Митьо Очите ме пребиха

Възможна е широка патриотична коалиция за президентските избори, но не одобрявам поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Това коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По повод престрелката в Слънчев бряг от преди няколко дни, той заяви, че преди години хора на Митьо Очите са го пребили.

Българската кампания за президент може да се проведе за 20-30 дена, защото България не е голяма държава, обясни Симеонов. Според него още е много рано да бъдат избрани лица, а и по думите му "всеки си прави сметка, че колкото по-рано извадиш някой кандидат толкова по-рано го залагат на мишената и стрелбището и ще започне обстрелването".

Той предложи срещата му с Волен Сидеров да не бъде обърната на "латино сериал или някаква мелодрама. 7 години, но това са лични неща и защо занимаваме хората".

"Беше поставен въпросът за обща кандидатура. В края на краищата човек трябва да е готов да загърби личните взаимоотношения в името на по-висши и отговорни цели. В случая нямаше да е добре да робуваме на всичко, което се е случило и всичко, което са лични отношения - засега не са променени и да откажем такъв разговор, предложен от г-н Сидеров. Направихме разговора. Той ме покани", коментира Симеонов.

Напълно е възможно разширяването на Патриотичния блок, фронт или група партии, които изповядват патриотичните ценности, заяви Симеонов.

"Това сме го направили още преди изборите през 2014 г., когато бяхме събрали под знамето на Патриотичния фронт около 12-14 формации. Естествено не много големи, но хора, които са готови да подкрепят тази идея за една патриотична коалиция и това се увенча с успех. Няма причина да не се направи и на следващите избори - президентски или дори и на по-следващите, защото за нас е въпрос на кауза и синовен дълг да се опитаме по някакъв начин да облекчим положението на страната и съвсем нормално е всички с патриотична насоченост, да търсят обединение. Още преди изборите през 2014 г., заявихме, че сме готови да седнем на масата за преговорите и сме готови да подкрепим всяко добро начинание за България и да разговаряме с абсолютно всяка партия, с изключение на ДПС, а сега ДОСТ", каза още той.

Валери Симеонов е категоричен, че не одобрява поведението на Волен Сидеров.

"Има ли човек, който да одобрява поведението на един застаряващ, побелял човечец, който да прави скандал след скандал. Естествено, че не го одобрявам. Да не би да очаквахте да го защитавам", подчерта той.

По повод престрелката в Слънчев бряг, Симеонов заяви, че тя показва "дълбоки язви в българското общество, показва несправяне с престъпността, показва импотентност на крайбрежните полицейски управления". Той разказа, че също е бил потърпевш.

"Например, ето този същият, който е ходил да се изживява като посредник Широков, който е говорил с едните там - Кравата, а после е говорил с Очите, после с другия, уреждал им е срещи. Това е фактология. Този същият е от Поморие, много отдавна известен в престъпния свят, а мисля, че има и излежани присъди. Брат му го убиха. Брат му ме е бил мен в далечната 1997-1998 г., когато имахме честване на телевизия "Скат" в ресторант в Поморие. Той дойде, двамата братя ме изчакаха и без да съм ги предизвикал с нещо, ми нанесоха побой. Как да си обясниш поведението на един селски бабаит, който смята, че е негово задължение да опука всеки, който е дошъл в селото му без покана, без да го познава или не го е поздравил? Малко такъв интелект. Тези две общини ги нарекох Джурасик Паркове - и Несебър, и Поморие", разказа той.

Валери Симеонов добави, че е съобщил в полицията, но те са му изгубили само времето. По думите му в момента положението в София също не е по-различно от това в Слънчев бряг.

"Лошото е, че този сблъсък стана в началото на сезона. Там са борба за рекети, територии, за влияние, за натиск. Нивото е животинско. Кой е по-големият звяр и кой ще застраши другия", посочи той.

Според него там няма политически чадър, а реакция ще има, но ще е закъсняла.