fallback

Никос Вертис за концерта си в България: Чакам го с нетърпение!

Най-успешният гръцки певец даде ексклузивно интервю за Bulgaria ON AIR

14.06.2016 | 12:06 Автор: Луиза Божинова

След броени дни най-успешният гръцки певец Никос Вертис ще изнесе първия си концерт у нас. Какво е подготвил изпълнителят за българските си фенове и защо чаровният музикант е все още ерген - в интервюто, което даде самият той пред репортера на Bulgaria ON AIR Милена Енчева.

- Това е вашият първи концерт в България. Какво очаквате от българската публика?

За мен това е голямо предизвикателство, защото имам един час, в който трябва да накарам публиката да хареса музиката ми. Ако някой харесва някои от песните ми, моята работа е да ги накарам да харесват всичките ми песни по време на концерта. Енергията, която получава публиката по време на живото изпълнение, е коренно различна от тази, която ти дават музикалните дискове. Определено това е голямо предизвикателство за мен, така че чакам четвъртък с нетърпение.

- Бил ли сте преди в България?

Да, бил съм тук 4 или 5 пъти.

- Какви са вашите впечатления?

В началото беше странно, но сега имам много приятели. Аз живея в Атина, но когато ходя в Солун или в София, се чувствам по един и същи начин.

- Правите страхотно шоу. Как се готвите за концертите си?

С моята група винаги работим по два възможни сценария, от хората зависи как ще продължим. Единият е да заложим на балади и по-бавни парчета, а другият - да го даваме по-парти, с повече танци.

- Кажете ми повече за стила на музиката, който изпълнявате.

Наричаме го фолклорна музика с модерен инструментал. Това е нещото, на което залагам, защото винаги се опитвам да накарам младите да слушат всякакъв тип музика.

- На кой автор се възхищавате?

От американските изпълнители се възхищавам на Франк Синатра. Той не е жив, но начинът, по който пееше и стоеше на сцената, е нещо, на което се възхищавам. Харесвам също Майкъл Джексън.

- Кога започнахте да се занимавате с музика?

Започнах да пея, когато бях на 6. А моето първо изпълнение беше пред 15 хиляди души, когато бях на 10. Толкова млад, защото бях в музикално училище. А училището организираше партита на всеки две години в театрите ни и ни пускаха на сцената, за да свикнем с публиката, да се научим на сценично поведение. Беше трудно за тази възраст, но беше хубаво.

- Как успяхте да стигнете до тук?

Семейството ми не беше точно бедно, но имахме доста проблеми и трудности. Всяко семейство ги има. Имахме няколко много трудни години, но се радвам за това, защото тези проблеми направиха семейството ми по-мъдро. И сега сме много по-подготвени за трудните моменти. Не ни плашат. Знаем как да ценим любовта и знаем, че парите не могат да разрушат семейството ни. Затова каквото и да правя в моя живот, не го правя за пари. Правя го, защото го обичам.

- Как така хубав и успешен мъж все още е ерген?

Затова съм тук в България, защото искам да намеря жената на моя живот.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback