България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

La Bouche пред Bulgaria ON AIR: Снимаме клип в България, dance музиката се завръща

Вижте изповедта на световноизвестния дует в студиото на Сутрешния блок

10.06.2016 | 10:07 Редактор: Тодор Петров
La Bouche пред Bulgaria ON AIR: Снимаме клип в България, dance музиката се завръща

Световноизвестните La Bouche са в България за да вземат участие в концерта "Обичам 90-те", който ще се състои на 11 юни в София. Лейн Макрей и София Фаркас обявиха в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, че снимат клип у нас към парче от новия си албум.

Специалните гости на телевизията разказаха своята лична история и споделиха вижданията си за музиката.

"Беше странно да съм във военновъздушните сили на САЩ и да се забъркам в този проект в Германия. Когато записахме песента "Sweet dreams" ни беше приятно, хареса ни. Но не очаквахме този успех, защото никой не искаше тази песен в Германия. Нашите продуценти я изпратиха на френски продуценти, те я препратиха в Италия и тя достигна до номер 1 там. Година по-късно се завърна в Германия", разказа Лейн Макрей.

Според него всичко се е случило на правилното място и в правилното време. "Продуцентът ни каза: "Вие много говорите, нека ви кръстим Устата". Помислихме и казахме, "Нека поне е на френски - La Bouche", уточни Лейн. 

Той сподели мъката си от загубата на своята бивша дуетна половинка Мелани Торнтън, която загина при самолетна катастрофа преди години.

"Страдах много, когато загубихме Мелани. Няма ден, в който да не мисля за нея. След като тя почина не работих две години. Сега продължаваме да правим нашата музиката, а добрите спомени са винаги с мен. Страданието е част от живота, но ние трябва да се фокусираме върху доброто", обясни Лейн в студиото на Ганиела Ангелова и Симеон Белев.

Новата му дуетна половина, унгарката София Фаркас, разказа за присъединяването си към супер успешния проект:

"Благодарна съм на съдбата, че ме срещна с Лейн. Имах соло участие в Будапеща, където моят мениджър ме попита дали искам да изляза на една сцена с Лейн Макрей от La Bouche. Отговорих, "разбира се"! Обичам групата от младите си години. След Мелани, която беше икона, възможността да бъда част от La Bouche е вид болезнено щастие. Моите мечти са се сбъднали, за мен всичко е перфектно." 

Двамата се на мнение, че музиката се мени непрекъснато, но когато тя е добра, ще остане завинаги в живота ни.  

"В музиката има цикличност. Сега dance музиката трябва да се появи отново. В момента всички звучат еднакво и определено има глад за завръщане на dance музиката. Посланието е много важно. Когато чуете песен по радиото, представете си дали след 20 години някой би я изпълнил отново. Ако си в бизнеса да направиш бързи пари, правиш парчета като "Work" на Риана, но не и ако искаш песента да остане във времето", коментира още Лейн.