България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жорж Ганчев и Кольо Парамов са убедени, че ще спечелят президентския вот

Сигурни сме и трябва да постигнем успех в името на България и новата генерация, добавиха те

08.06.2016 | 10:42 Редактор: Ирина Георгиева
Жорж Ганчев и Кольо Парамов са убедени, че ще спечелят президентския вот

"Кандидат-президентските двойки ще бъда обявени в последния момент, защото се крият като мишки и имат право. Имат 4% одобрение хората в Парламента и политическите партии. Тази гмеж трябва да бъде изчистена, те са хора от улицата". Това коментира Жорж Ганчев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Жорж Ганчев и Кольо Парамов са убедени, че ще спечелят президентските избори. По думите им трябва да се постигне успех в името на България и  новата генерация.

Младите хора ще гласуват този път, прогнозира Ганчев.

"Ситуацията в българското президентство е долна мъртва точка. Вие видяхте вчера какво се случи в Шоуто на Слави - скъсването на портрета на върховния главнокомандващ, на президента на държавата е пародия с държавния глава и не може Слави Трифанов да заявява преди няколко дни в предаването на Ризова: "в България няма нито един свестен човек, който през последните 25 години да се е занимавал с политика". Това са абсурдни тези", коментира Парамов.

Абсурдни са, защото трябва да доведем президентството до коренно различен потенциал, ярка действителност и сила, която да покаже пред света, че имаме държавен орган, добави той.

"Младите хора трябва много бързо да разберат едно обстоятелство. Казват, че искат нови лица - вкараха в Парламента много нови лица - 150 лица от тях не взимат абсолютно никакво отношение, те не се изказват, нямат подготовка, нямат реализация, те са като кукла на конци, хора със зависимости. Там трябва да влязат такива, които могат да извлекат истината на глас и тази истина е състоянието на духа в България, състоянието на материята, богатството, на тази голяма беднотия, на наркоманията и цялата тази истина трябва да бъде изречена на глас, защото в противен случай рискуваме много тежки условия", заяви още Парамов.

Всичко, което не е забранено в тази Конституция е позволено, посочи и Ганчев и добави, че "някои в Парламента не разбира, че когато откаже ветото на президента, той има право да му спретне в една година два референдума".

Чуйте останалата част от коментара в следващото видео: