България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Фондацията" с бутиков концерт на 13 юни, а през есента - с турне

Рокът е жив, категорично заяви Кирил Маричков за Bulgaria ON AIR

06.06.2016 | 10:37 Редактор: Ирина Георгиева

"Фондацията" ще има бутиков концерт на 13 юни в парка на Военна академия в София. Това коментира Кирил Маричков в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му към края на лятото - началото на есента рок бандата ще направи голямо турне от около 20 концерта в България.

"Мисля, че това представяне на песните на тези групи Щурците, "ФСБ", БТР, Дони и Момчил ги връща към тяхната свежест и се вижда, че са вечни. Според мен това е нещо хубаво, а и допълнително реклама към тези групи. За съжаление това не важи и за група Щурците, защото аз не мога да си я представя без Петър Гюзелев, но иначе е добре", обясни Маричков.

Според него "Фондацията" е добра и за самите групи.

Рокът е жив - имаше в някакви моменти болестни състояния, но вече всичко е наред, категоричен е Маричков

"В нашето време също има добри песни, които ще останат. Сега казват, че много боклук имало и малко свястна музика, обаче аз се сещам, че Ерик Клептън беше казал в биографията си, че 95 на сто от музиката, която се прави е боклук, а само 5% е хубавата. Аз съм мислил, че разликата е друга - и тогава, и сега е имало боклук, но разликата е, че тогава са се слушали тези 5%. Както се вижда тези 5% си остават", добави още той.