fallback

Венци Стефанов: Липсата на феърплей във футбола ни е очевадна

"Нямаме грешки в Славия вече 20 години", каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR президентът на "белите"

03.06.2016 | 10:40 Автор: Тодор Петров

Примерите за липса на феърплей в българския футбол са очевадни. В последните кръгове някои отбори абдикираха и играха колкото да минат 90-те минути. Оказа се, че някои предпочитат формално да отбият тези мачове. Не става въпрос за договорки, а за некоректно отношение. 

С тези думи президентът на Славия Венцеслав Стефанов описа края на първенството в А група в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той коментира още състоянието на "белите", ситуацията в Левски, новата Висша лига и положението в БФС.

Славия

"Нямаме грешки в Славия за 20 години. В този период видяхме много клубове, които се добираха до евротурнирите - някои вече ги няма на картата, други имат милиони задължения. Славия има 0 лева задължения и никога не е имала", заяви Венци Стефанов и препоръча всеки да се простира според възможностите си. Той е на мнение, че не трябва да се хвърлят пари за нещо, което не ти носи трайни приходи, а след това трябва да носиш бремето на дълговете.

"Преди 20 години ние бяхме на крилете на шампионска титла, видях меда и жилото на този успех. Рисуваха ме на бесилка, това не е благодарността на истинските фенове. Всеки, който се заиграва с фенската любов, бере плодовете на негативизма", увери президентът на Славия.

Левски

"Считах Иво Тонев за приятел, но сега той вероятно ми е много обиден. Казах каквото мисля, защото никога няма да позволя някой да хвърля кал върху Славия. Най-малко ние сме виновни, че Левски не стана шампион преди три години и в последния кръг титлата отиде в Лудогорец. Не им вкарахме гол, те сами си го вкараха, накрая ние излязохме виновни", обясни Стефанов в студиото на Ганиела Ангелова и Симеон Белев.

Новата Висша лига

"Уважавам всеки човек, който дава пари за спорт, не само за футбол. Дано тази Висша лига се случи. Лошото е, че ситуацията в отборите, които кандидатстват за нея, като стадиони и публика, не е по-добра от нашата. Има един клуб, който е по-високо поставен от останалите и имам чувството, че всички се съобразяват с него", коментира Венци Стефанов и обеща ръководството на Славия да се постарае да сложи осветление на стадиона. 

"Ще сложим, но колко мача през октомври и ноември ще се изиграят на осветление? Това се прави в Европа, където има подходящи условия", добави футболният бос.

БФС

"Преди година на Изпълкома взехме решение да даваме шанс на двама млади играчи до 21 години да играят 90 минути в отборите си. Това е напът да се разруши. Виждам отстъпление, което е предателство срещу българския футбол и младите хора", възмутен е Стефанов. 

В подкрепа на тезата си той подчерта, че е имало 40 000 души на юбилея на Христо Стоичков и 35 000 на финала за Купата на България, защото в ЦСКА играят само българи.

"Има едно-две зрънца, които бъркат работата в БФС и се правят на шефове, но Борислав Михайлов ще се справи с тях", заключи президентът на Славия.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback